Aloitteet

Pakolaisuuden todellisiin syihin on puututtava

Kotkan Vasemmistoliiton syyskokous tuomitsee jyrkästi viimeaikaisen kovaäänisen ja ihmisvihamielisen liikehdinnän turvapaikanhakijoita vastaan. Asenteiden koventumisesta kertovat väkivaltaiset iskut sotaa pakoon lähteneitä ihmisiä kohtaan Lahdessa ja Kouvolassa. Poliisin onkin huomauttanut, että pakolaisten saapuminen on lisännyt rikollisuutta lähinnä vain kantasuomalaisten toimesta.

Suomi on osana EU:ta kantamassa vastuuta Syyrian sodan aiheuttamasta kansanvaelluksesta. Turvapaikka on sotaa pakenevien ihmisten vankkumaton oikeus eikä sitä tule rajoittaa. Pidemmällä tähtäimellä on kuitenkin pohdittava syitä näihin humanitäärisiin kriiseihin, jotta pystymme jatkossa ennaltaehkäisemään niiden syntymistä.

Syyrian kriisi on seurausta USA:n vuonna 2001 aloittamalle ”terrorisminvastaiselle sodalle”. Kotkan Vasemmistoliitto muistuttaa, että sota on vain lisännyt vastakkainasettelua ja köyhyyttä, jotka ovat ääriliikkeille parasta polttoainetta. Syyrian sodan ratkaisemiseksi on kansainvälisen yhteisön vihdoin löydettävä yhteinen sävel vaikeassa tilanteessa.

Kotkan Vasemmistoliitto painottaa, että parasta sodanvastaista työtä on taistelu köyhyyttä vastaan. Kehittyvien maiden nostaminen köyhyydestä ratkeaa vain mahdollistamalla heille oikeus omiin luonnonvaroihinsa, omavaraisuuteen ja demokraattiseen päätöksentekoon. Rikkaan pohjoisen on lopetettava kehittyvien maiden taloudellinen riisto ja hyväksikäyttö. Tilanteen muuttaminen on vaikeaa, sillä globaalit suuryritykset ja valtiot itse hyötyvät nykyisestä asetelmasta eniten.

Pakolaiskriisi on vain ensimmäinen konkreettisesti myös Suomea koskettavista länsimaiden ylläpitämän taloudellisen ylivallan seurauksista. Kriisissä vaikuttaa myös ilmastonmuutos, joka pakottaa ihmiset jättämään elinkelvottomat asuinpaikkansa.

Kotkan vasemmistoliitto haluaa painottaa, että pakolaiskriisin ratkaisemiseksi on tehtävä pitkän tähtäimen päätöksiä, mutta nyt käsillä olevaan ihmisten hätään on vastattava heti.

Kotkan Vasemmistoliiton syyskokous 26.9.2015
Kotka

 

Karhuvuoren koulun rakentaminen aloitettava heti.

Kotkan Vasemmistoliiton valtuustoryhmän mielestä Karhuvuoren koulun uudelleen rakentaminen on aloitettava jo ensi vuonna. Investointi on tehtävä suoraan kaupungin omasta taseesta. Vasemmisto on valmis budjetoimaan urakan aloittamiselle ensi vuonna 1,5 miljoonaa euroa, joista miljoona euroa otettaisiin Härniemen laituriremontin myöhäistämisestä vuodella ja loput 500 000 euroa Norskan kadun ja sen bussiterminaalin investoinneista.

Karhuvuoren koulun uudelleen rakentamisen on oltava kaupungin ensisijainen investointikohde. Kiinteistöosakeyhtiöön valtuustoryhmä suhtautuu kriittisesti, sillä näin koulujen rakentamiseen ja kunnossapitoon liittyvä päätöksenteko siirtyy osakeyhtiölain taakse.

Vasemmistoliitto esittää myös talousarviossa Jäppilän ja Tiutisen koulun jatkamista koko vuoden 2014 ja siitä eteenpäin.

Lisäksi ryhmä kummeksui Alvariskan 11 800 euron vuokratukiavustuksen poisjättämistä talousarviosta ja vaatii sen palauttamista.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä 4.11.2013

 

Kotkaan valittavan tarkastuspäällikön on jatkettava luottokorttiselvitystä.

Kotkan johtavien virkamiesten kaupungin luottokorttien käytön vuoden 2011 osalta selvitti Oy Audiarev Ab. Selvitys on toimitettu kaupunginvaltuutetuille. Aikaisemmin Tuokko Tilintarkastus Oy selvitti kaupunginjohtajan ja silloisen kaupunginhallituksen puheenjohtajan Ranskan (8.-13.3.2011) ja Italian (13.–17.9.2011) matkojen tositteet. Tätä selvitystä ei ole vielä valtuutetuilla.

Julkinen keskustelu kaupungin luottokorttilasku- ja matkalaskuista alkoi v. 2011. Syystäkin se jatkuu ja edessä on kaupunginvaltuuston vuoden 2012 tilinpäätöksen käsittely.

On aiheellista tutkia luottokorttien käyttö ja matkalaskut vuosilta 2008 – 2010 . Syytä tähän on näiden vuosien osalta enemmän kuin vuoden 2012 kuittien kohdalla. Matkojen kritiikki alkoi 2011 ja lienee vuoden 2012 aikana jo vähentänyt piittaamatonta luottokortin käyttöä. Vuosien 2008 – 2010 selvityksen voi suorittaa valittava tarkastuspäällikkö virkatyönään.

Samalla on syytä selvittää Petäjäsuon talokauppoja. Yhdelle talonomistajalle maksettiin ylihintaa ja toisille ei edes haluttu maksaa käypää arvoa.

Korruption kitkemisessä on monta sarkaa käymättä. Tässä on tehtävää uudelle valtuustolle.

Vasemmistoliiton Kotkan valtuustoryhmä 22.3.2013

Seppo Hanhela, Juhani Hodju, Semi Lommi, Joona Mielonen, Petri Pekkola, Seija Piipponen-Pekkola, Pentti Tiusanen, Pirjo Tujula, Risto Repo ja Tarja Bohm.

 

Kunnallisvaalikalenteri

heinäkuu 2018
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Haku

Vasemmistoliitto